Bij de realisatie van bouwwerken komt veel kijken. Zo moet er een fundering worden aangelegd om de stabiliteit op lange termijn te kunnen waarborgen. In verband met ruimtekort is het bovendien vaak wenselijk dat het bouwwerk ook ruimte biedt onder het grondniveau, bijvoorbeeld ten behoeve van een ondergrondse (parkeer)kelder. De realisatie van zo’n gebouw start, na de ontwerpfase op papier, dikwijls met het aan leggen van een bouwkuip.
Bij de realisatie van zware bebouwing naast bestaande bouwinfrastructuur – zoiets kan variëren van wegen, spoorlijnen tot andere gebouwen – is het van belang om de stabiliteit van aanpalende belendingen te garanderen. Bestaande gebouwen mogen ondanks de noodzakelijke afgraving niet instorten of verzakken. Daartoe dienen de wanden van de afgraving te worden gestabiliseerd. Is daarbij ook nog sprake van een waterdichte keerconstructie dan spreekt men van een bouwkuip.
Krings realiseert de basis voor ieder bouwproject
De keuze voor een van de specifieke, zojuist genoemde technieken hangt nauw samen met het karakter van het project en de omgeving daarvan. De eis van waterdichtheid speelt daarbij een belangrijke rol. De keuze voor een bepaalde techniek kan echter specifieke consequenties hebben die niet altijd wenselijk zijn. Het realiseren van bijvoorbeeld een conventionele damwandconstructie als basis voor een bouwkuip, veroorzaakt trillingen en is in geval van een delicaat omgevingskarakter of wanneer de grond extreem hard is niet toepasbaar.
Krings beschikt over zowel de kennis als het materieel om op iedere locatie, ongeacht de karakteristieken van die locatie, een veilige bouwkuip te realiseren. Neem contact met ons op wanneer u meer wilt weten over hoe wij dat doen.