HISTORIE

Mevr. Winny Hoffmann richt in 1979 de firma Krings Nederland B.V. op. Krings is een verhuur- en verkoopmaatschappij die aannemers en grondverzetbedrijven voorziet van veilige sleufbekistingen t.b.v. riolerings- en infraprojecten. In 1989 werd samen met de firma Cultuurweg B.V. uit Alphen aan den Rijn de firma “Hoffmann Bodemtechnieken B.V.” opgericht.

Hoffmann Bodemtechnieken B.V. houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen en leveren van een reeks koudgewalste damwandprofielen en de verkoop van Damwanden HE balken, stempelingen en ankers. Ook de verhuur en verkoop van funderingsmachines van ABI en Bauer behoren tot de dagelijkse werkzaamheden van Hoffmann Bodemtechnieken B.V.  Vanuit deze werkzaamheden ontstaat de vraag bij de klanten naar een specialist die de damwanden kan aanbrengen. Daarom besluit Winny Hoffmann in 1996 het bedrijf Wedam op te richten. Wedam is het aannemingsbedrijf binnen de Hoffmanngroep. Wedam B.V., W-dam B.V. en Wedam Bvba voeren de werken uit.

Bij het drukken en trillen van damwanden, het aanbrengen van Berlinerwanden, stempelingen, gordingen en verankeringen kunnen bovengenoemde bedrijven de klant totaal ontzorgen. Door de innovatieve spirit van Mevr. Winny Hoffmann werd in 2001 weer een nieuwe techniek naar Nederland gehaald: CSM of Cutter Soilmix Wanden. Deze techniek is ondergebracht bij het nieuwe zusje van de Hoffmanngroep: Winmix B.V.

De Hoffmann Groep is met al haar werkmaatschappijen de partner in de bouw en infra en biedt voor elk project de optimale oplossingen. Door een goed overleg en een goede communicatie met korte lijnen is de Hoffmanngroep in staat om zijn klanten totaal te ontzorgen gedurende het hele project.